Vajsova domacija

KOPRIVNE PALAČINKE

Glede na to, da so koprive silno zdrave (znižujejo krvni sladkor, lajšajo težave pri revmi, pomagajo pri virusnih obolenjih, pomagajo pri utrujenosti, izčrpanosti, slabokrvnosti …), bi jih bilo dobro večkrat vključiti na naš jedilni. Poleg poparkov iz posušenih koprivnih listov priporočam, da kdaj poskusite tudi s palačinkami… Pri nas doma je “užgalo”. Super zelene palačinke …

KOPRIVNE PALAČINKE Read More »

VELIKONOČNI POGLED SKOZI OKNO VAJSOVEGA MLINA

V slovenskem izročilu je ob prazniku velike noči veliko različnih običajev. Na Vajsovi domačiji smo se odločili, da pripravimo razstavo ročno poslikanih pirhov, ki smo jo obogatili še s potico, štrukeljci, velikonočnim kruhom, ročno izvezenimi voščilnicami in butaricami, ki smo jih pripravili že na cvetno nedeljo. Želimo vam prijeten ogled spletne razstave.

PRVOMAJSKI POGLED SKOZI OKNO VAJSOVEGA MLINA

Ob prazniku dela, 1. maju, smo se na Vajsovi domačiji odločili postaviti razstavo naših izdelkov, okrašenih s cvetličnimi vzorci. Ideje za ustvarjanje smo črpali iz bogate dediščine slovenske ornamentike, ki jo je raziskoval Jože Karlovšek. Vabljeni k ogledu spletne razstave.